• Посилання скопійовано

Нацбанк скасував окремі вимоги до банків щодо проведення ними валютних операцій клієнтів

Зокрема, відміняється обов’язкове засвідчення печаткою копій документів, наданих клієнтами до банку для здійснення валютних операцій

 Нацбанк скасував окремі вимоги до банків щодо проведення ними валютних операцій клієнтів

Нацбанк надав банкам дієві інструменти, за допомогою яких останні можуть самостійно запобігати ризиковій діяльності та управляти ризиками із застосуванням ризик-орієнтованого підходу. За таких обставин посилений контроль з боку Національного банку за процесом здійснення банками операцій клієнтів втратив свою актуальність.

Пом’якшення вимог також зменшить навантаження на банки в частині статистичної інформації, що надається ними до НБУ. Зокрема, скасовується норма щоденного надсилання банками до НБУ інформаційного файла #2C, який був запроваджений НБУ з вересня 2014 року. Інформація про валютні операції клієнтів надаватиметься банками до НБУ за оновленими формами статистичної звітності відповідно до Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України, затверджених постановою НБУ від 01.03.2016 року № 129.

Крім того, відміняється обов’язкове засвідчення печаткою копій документів, наданих клієнтами до банку для здійснення валютних операцій.

Зазначені зміни затверджено постановою НБУ від 21.12.2017 р. №135  "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", яка набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування. Норми, які скасовують інформаційний файл, набирають чинності з 01 січня 2018 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»