• Посилання скопійовано

Відтепер фізособи зможуть підписувати банківські документи стилусом

НБУ затвердив Порядок застосування цифрового власноручного підпису в банківській системі України

Відтепер фізособи зможуть підписувати банківські документи стилусом

Національний банк визначив порядок застосування особливого виду власноручного підпису – цифрового власноручного підпису клієнтами банків - фізичними особами під час підписання документів у банку.

Йдеться про використання спеціально призначеного пера – стилуса для підписання документів між банком і клієнтом – фізичною особою на електронному сенсорному пристрої. На сьогодні лише невелика кількість населення України використовує кваліфіковані електронні підписи, тому питання спрощення процедури підписання документів між банками та їх клієнтами - фізичними особами в електронному вигляді є досить актуальним.

Модель підписання документів цифровим власноручним підписом на електронному сенсорному пристрої - сучасний і зручний інструмент, що надає можливість швидко здійснити підписання електронного документа. Упровадження цієї моделі підписання документів:

  • покращить умови обслуговування банками фізичних осіб,
  • оптимізує документообіг у діяльності банків за рахунок упровадження цифрових технологій та безпаперових бізнес-процесів,
  • дозволить побудувати ефективні процеси у роботі агентів банку з клієнтами – фізичними особами із застосуванням цифрового власноручного підпису.

Порядок застосування цифрового власноручного підпису в банківській системі України затверджений постановою НБУ від 13.12.2019 року № 151 та набирає чинності з 17 грудня 2019 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»