• Посилання скопійовано

Увага! НБУ виключить обов'язок використання коштів ФОП тільки після сплати податків

За словами Смолія, НБУ має намір виключити зі свого коментаря заяву про те, що ФОП мають право перерахувати кошти зі своїх рахунків на рахунки, відкриті для власних потреб, лише після сплати податків. Чекаємо далі...

Увага! НБУ виключить обов'язок використання коштів ФОП тільки після сплати податків

Національний банк уточнить свій коментар про порядок використання рахунків фізичних осіб - підприємців (ФОП), які набрали чинності з 3 січня 2020 року. Про це сказав голова НБУ Яків Смолій після презентації Стратегії розвитку фінансового сектора України до 2025 року, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Смолій, НБУ має намір виключити зі свого коментаря заяву про те, що ФОП мають право перерахувати кошти зі своїх рахунків на рахунки, відкриті для власних потреб, лише після сплати податків.

"Я сподіваюся, що сьогодні вийде доповнення або уточнення до постанови НБУ, де ми призупинимо дію або наш коментар про те, що гроші з рахунків фізичних осіб - підприємців можуть бути перераховані на рахунки фізосіб, не пов'язаних з підприємницькою діяльністю", - сказав він.

ДПС підтвердила слова Смолія. Зокрема у пості на сторінці у Facebook, зазначено, що НБУ зупинить заборону для ФОПів використання підприємницьких рахунків  на особисті потреби.

Окремо наведено цитату Смолія. «Ця норма... Ми її призупиняємо, тому що цей коментар стосується фактично податкової служби. Але я хочу сказати, що в цій постанові, яку прийняв НБУ, не було чогось такого, що не було до цього. Норма діє з 2003 року, яка говорила, що поточні рахунки фізосіб не можуть використовуватися для проведення операцій, непов`язаних з підприємницькою діяльністю», – підкреслив голова Нацбанку Яків Смолій.

 

Від редакції: Як саме будуть внесені зміни до Інструкції, наразі не відомо. Про це зазначимо окремо.

 ***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»