• Посилання скопійовано

В НБУ назвали причини високих кредитних ставок для населення

Ставки за кредитами для населення залишаються дуже високими, оскільки банки закладають в рівень ставок свій ризик. Але ставки поступово знижуються

В НБУ назвали причини високих кредитних ставок для населення

«РБК-Україна» розповідає, що ставки за кредитами для населення залишаються дуже високими, оскільки банки закладають в рівень ставок свій ризик. Але ставки поступово знижуються.

Про це на брифінгу сказав заступник глави НБУ Дмитро Сологуб.

Як зазначив Сологуб, так звана трансмісія, тобто реакція ставок за депозитами і кредитами на облікову ставку НБУ потроху відбувається.

«Знижуються ставки за депозитами та кредитами», – сказав він.

При цьому він нагадав про високий рівень дефолтів по кредитах населення.

«Треба розуміти, що якщо ви платите сумлінно 30% за споживчими кредитами тільки тому, що 10 або 20 з сотні не платять. І ризик тих людей закладається в цю процентну ставку», – додав він.

У зв'язку з цим Він зазначив, що питання високих ставок – це не тільки питання ціни ресурсу, тобто депозитних ставок, а питання ризику.

За його словами, майже всі найбільші банки вже знизили депозитні ставки нижче 10%, а ставки по кредитах також поступово знижуються.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»