• Посилання скопійовано

Увага! Приват24, Ощадбанк та сайт Міноборони не працюють

У роботі Приват24 та Ощадбанку 24/7 у другій половині дня 15 лютого стався збій. При спробі увійти в мобільний додаток і в веб-версію система видає помилку. Також станом на 18:40 не працюють сайти Міноборони та Генерального штабу ЗСУ

Увага! Приват24, Ощадбанк та сайт Міноборони не працюють

В Україні ввечері 15 лютого стався збій в роботі деяких інтернет-ресурсів. Зокрема, проблеми фіксуються в роботі інтернет-банкінгів ПриватБанку та Ощадбанку.

Що відомо про збій - в матеріалі РБК-Україна.

Які ресурси не працюють:

  • Приват24;
  • Ощадбанк 24/7;
  • сайт Міністерства оборони України;
  • сайт Генерального штабу ЗСУ.

Яка причина збою

ПриватБанк у коментарях під своїми дописами у Facebook повідомив, що проблеми в роботі Приват24 виникають через нестабільність каналів зв'язку. У ПриватБанку зазначають, що фахівці вже працюють над вирішенням цих проблем.

У Ощадбанку ж зазначають, що спостерігаються проблеми лише у роботі мобільного додатку. Проте станом на зараз не працює і веб-сайт. Водночас POS-термінали та банкомати продовжують працювати у звичному режимі.

Міноборони

На сторінці Міноборони в Фейсбуці вже є інформація щодо ситуації. Так, офіційний веб-портал Міністерства оборони України зазнав, ймовірно, DDoS-атак, коли фіксувалася надмірна кількість звернень на секунду.

Наразі проводяться планові технічні роботи з відновлення штатного функціонування веб-порталу Міністерства оборони України.

Офіційна комунікація буде забезпечуватися через сторінки Міноборони в Facebook та Twitter, а також сайти АрміяInform  та Армія FM 

Можлива кібератака з Росії

На ситуацію вже відреагували в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Там наголосили, що на Приват24 йде масована DdоS-атака. Водночас кошти користувачів перебувають в безпеці. Причини збоїв інших ресурсів не називаються.

"Не виключено, що агресор вдався до тактики дрібних капостей, адже за великим рахунком його агресивні плани не спрацьовують", - заявили на Facebook-сторінці Центру.

Нагадаємо, 14 січня на українські інтернет-ресурси була скоєна масштабна кібератака. Тоді постраждали понад 70 сайтів, в тому числі державні.

 

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»