• Посилання скопійовано

Змінено правила організації статзвітності, яка подається НБУ

Внесено зміни до Правил організації статзвітності, що подається до НБУ в умовах особливого періоду

Змінено правила організації статзвітності, яка подається НБУ

Правління Національного банку України ухвалило зміни до Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України в умовах особливого періоду, затверджених постановою Правління НБУ №140.

Зокрема: 

  • додатково передбачено подання банками файлів 01X «Дані про залишки на рахунках» (щоденний) та 36X «Дані про дотримання резидентами граничних строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів» (щомісячний);
  • перенесено строк (час) подання щоденних файлів 39X «Дані про курс та обсяги операцій з готівковою іноземною валютою» та 3KX «Дані про купівлю, продаж безготівкової іноземної валюти, банківських металів (без фізичної поставки)» з 23.00 до 21.00.

Звертаємо увагу, що файл 01X подається до 16.00 наступного робочого дня, з можливістю, за потреби та у разі отримання дозволу, унесення змін до 18.00 дня подання.

Означені зміни затверджені постановою Правління НБУ№29 «Про внесення змін до Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України в умовах особливого періоду», яка набирає чинності 02 березня 2022 року.

Нагадуємо, що у зв’язку з упровадженням по всій території України воєнного стану подання звітності до Національного банку з 24 лютого 2022 року здійснюється згідно з Правилами організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України в умовах особливого періоду, затвердженими постановою Правління НБУ від 18.12.2018 р. №140 (зі змінами).

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»