• Посилання скопійовано

Не змогли зареєструватися в ДПС через війну, а рахунок у банку відкрили: чи можна ним користуватися?

Рахунки платників податків, що відкриваються у банківських установах у період воєнного стану, будуть працювати незалежно від взяття на облік ДПС

Не змогли зареєструватися в ДПС через війну, а рахунок у банку відкрили: чи можна ним користуватися?

Податківці у підкатегорії ЗІР зауважили, що за інформацією, розміщеною на офіційному вебпорталі ДПС України рахунки платників податків, що відкриваються у банківських установах у період воєнного стану, будуть працювати незалежно від взяття їх на облік ДПС.

У разі не направлення органом ДПС у встановлений законодавством термін повідомлення про відмову у взятті рахунка на облік, такий рахунок вважається взятим на облік у контролюючому органі за мовчазною згодою, у час та дату отримання фінансовою установою повідомлення (квитанції) контролюючого органу про підтвердження факту прийняття повідомлення до оброблення згідно з порядком подання повідомлень, відповідно до п. 69.3 ст. 69 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

У разі неотримання фінансовою установою повідомлення (квитанції) контролюючого органу про підтвердження факту прийняття повідомлення до оброблення, по таким рахункам можуть здійснюватися видаткові операції без отримання підтвердження щодо взяття їх на облік у контролюючому органі у період дії воєнного стану.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»