• Посилання скопійовано

НБУ продовжує на рік термін обміну 1, 2 та 5 копійок

Громадяни зможуть 1, 2 та 5 копійок обміняти до 30 вересня 2023 року включно без обмежень на монети та банкноти всіх номіналів, що перебувають в обігу, у сумах, кратних 10 копійкам

НБУ продовжує на рік термін обміну 1, 2 та 5 копійок

Національний банк на своїй сторінці у facebook повідомляє, що продовжує на один рік термін обміну розмінних монет номіналами 1, 2 та 5 копійок.

Громадяни зможуть їх обміняти до 30 вересня 2023 року включно без обмежень та безкоштовно на монети та банкноти всіх номіналів, що перебувають в обігу, у сумах, кратних 10 копійкам.

Зробити це можна в підрозділах Національного банку та в низці відділень уповноважених банків – АТ «Ощадбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Райффайзен Банк», АТ «ПУМБ» (адреси є за посиланням).

Таке рішення Національного банку пов’язане з продовженням дії воєнного стану в Україні.

Завдяки продовженню терміну на один рік українці матимуть більше часу для обміну монет номіналами 1, 2 та 5 копійок, зокрема ті, які були вимушені залишити свої домівки через бойові дії.

Після закінчення терміну обміну монет номіналами 1, 2 та 5 копійок їх можна буде лише колекціонувати.

Нагадуємо, що з 1 жовтня 2019 року в Україні монети 1, 2 та 5 копійок не використовуються для готівкових розрахунків. Це пов’язано з планом НБУ щодо оптимізації номінального ряду банкнот і монет для забезпечення зручніших і простіших розрахунків.

Детальніше за посиланням.

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»