• Посилання скопійовано

Уряд ухвалив законопроєкт щодо обовʼязкової реструктуризації зобовʼязань споживачів на час війни

За законопроектом у період війни та у тридцятиденний строк після її закінчення запровадити обовʼязкову реструктуризацію зобовʼязань споживачів за договорами про споживчий кредит, якщо місцем постійного проживання осіб є ТОТ або територія бойових дій

Уряд ухвалив законопроєкт щодо обовʼязкової реструктуризації зобовʼязань споживачів на час війни

21 лютого Уряд  під час чергового засідання ухвалив законопроєкт щодо особливостей нарахування процентів за споживчими кредитами під час воєнного стану. Про це повідомив Тарас Мельничук. 

Законопроектом пропонується у період дії в Україні воєнного стану та у тридцятиденний строк після його припинення або скасування запровадити обовʼязкову реструктуризацію зобовʼязань споживачів за договорами про споживчий кредит, якщо місцем постійного проживання або покинутим місцем постійного проживання споживача (зокрема, якщо споживач є особою, що перебуває на обліку як внутрішньо переміщена особа у порядку, встановленому ЗУ «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб») є територія, на якій ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупована РФ територія.

Також було схвалено проект Закону «Про внесення зміни до пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України щодо особливостей нарахування процентів за споживчими кредитами під час воєнного стану». 

Законопроектом пропонується внести доходи, отримані позичальниками внаслідок обовʼязкової реструктуризації зобовʼязань позичальників за договорами про споживчий кредит, якщо місцем постійного проживання споживача (зокрема, якщо споживач є особою, що перебуває на обліку як внутрішньо переміщена особа відповідно до порядку, встановленого ЗУ «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»), є територія, на якій ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупована РФ територія, до переліку доходів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу.

22 лютого відповідний законопроєкт №9052 було зареєстровано на сайті ВРУ.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»