• Посилання скопійовано

ПриватБанк розпочав кредитувати бізнес за програмою співробітництва з ЄБРР

ПриватБанк видав перший кредит за програмою співробітництва з ЄБРР в рамках програми фінансування підприємств мікро-, малого, середнього бізнесу та підприємців України

ПриватБанк розпочав кредитувати бізнес за програмою співробітництва з ЄБРР

ПриватБанк видав перший кредит за програмою співробітництва з ЄБРР – фінансування отримав підприємець із Києва, який займається роздрібною торгівлею через поштові замовлення та мережу Інтернет. Як повідомив член правління ПриватБанку з питань МСБ Євген Заіграєв, загалом із дати підписання угоди з ЄБРР банк вже прийняв заявки на кредити від мікро- та малого бізнесу більш ніж на півтора мільярди гривень.

«Згідно з підписаною угодою з ЄБРР, ПриватБанк зможе видавати кредити на загальну суму 240 мільйонів євро в еквіваленті, – зазначив Євген Заіграєв. – Ми підтримуємо розвиток економіки України завдяки програмі співробітництва з ЄБРР, якою передбачено як часткове гарантування банку повернення кредитів позичальниками, так і надання грантів позичальникам до 20% від суми купівлі певних видів техніки та обладнання і до 30% від суми фінансування пріоритетних інвестиційних проектів».

Докладніше про програму співробітництва банку та ЄБРР можна дізнатися на сайті банку pb.ua/ebrd – там же можна подати заявку на отримання фінансування. Нагадаємо, що, за оцінками компанії CBR, 47% юридичних осіб та 62% підприємців називають ПриватБанк основним банком для свого бізнесу.

 

Довідково:

ПриватБанк – найбільший державний банк України. На сьогодні в банку обслуговуються понад 18 мільйонів активних клієнтів, а загалом його послугами користуються 70% українців. Банк є лідером в роздрібному сегменті та активно впроваджує послуги для малого та середнього бізнесу, має потужну цифрову екосистему та розгалужену мережу з понад 1100 відділень, 5000 банкоматів,10 000 терміналів самообслуговування та 223 000 POS-терміналів по всій території країни.

Робота ПриватБанку спрямована на розвиток економіки України, підтримку українців та українського бізнесу і під час війни. Беремо і робимо!

ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором України. Лише у 2022 році він виділив 1,7 мільярда євро та залучив ще 200 мільйонів євро підтримки від партнерських фінансових установ. Банк зобов'язався надати Україні фінансування в розмірі €3 млрд до кінця 2023 року.

Джерело: ПриватБанк

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»