• Посилання скопійовано

Які банки НБУ перевірить на інформаційну безпеку та кіберзахист?

У 2024 році в сімох банках відбудуться перевірки з питань інформаційної безпеки, кіберзахисту та електронних довірчих послуг. Докладніше про це - далі в новині

Які банки НБУ перевірить на інформаційну безпеку та кіберзахист?

Національний банк України у 2024 році здійснить перевірки з питань інформаційної безпеки, кіберзахисту та надання кваліфікованих електронних довірчих послуг у сімох банках.

Йдеться про: 

  • АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» (І квартал);
  • АТ «БАНК АЛЬЯНС» (ІІ квартал);
  • АТ КБ «ПриватБанк» (ІІ квартал);
  • АТ «БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ» (ІІІ квартал);
  • АТ «Ощадбанк» (ІІІ квартал);
  • АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО» (ІV квартал);
  • АТ «ПРОКРЕДИТ БАНК» (ІV квартал).

Перевірки зазначених банків визначені Планом проведення інспекційних перевірок банків на 2024 рік і, серед інших, включатимуть питання інформаційної безпеки та кіберзахисту.

Це сприятиме актуалізації та вдосконаленню банками власних спроможностей для реагування на сучасні кіберзагрози, а також зміцненню кіберстійкості як банків зокрема, так і банківської системи загалом.

Планування виїзних перевірок з питань інформаційної безпеки, кіберзахисту та надання кваліфікованих електронних довірчих послуг здійснюється на підставі ризик-орієнтованого підходу, визначеного Положенням про здійснення контролю за дотриманням банками вимог законодавства з питань інформаційної безпеки, кіберзахисту та електронних довірчих послуг. Перевірки відбуватимуться з урахуванням наявної в Національного банку інформації про факти, події та обставини роботи банків, зважаючи на особливості їх функціонування, характер та обсяги надання банківських, фінансових послуг, здійснення інших видів діяльності.

Додамо, що перевірки з питань дотримання вимог банківського законодавства у сфері електронних довірчих послуг здійснюватимуться лише щодо банків – кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, відомості про яких унесені до Довірчого списку за поданням засвідчувального центру.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»