• Посилання скопійовано

Вимоги до додаткового звіту аудитора щодо страховиків: проєкт від НБУ

Національний банк оприлюднив для обговорення проєкт Положення про вимоги до додаткового звіту суб’єкта аудиторської діяльності щодо страховика та порядку його подання

Вимоги до додаткового звіту аудитора щодо страховиків: проєкт від НБУ

Національний банк оприлюднив для обговорення проєкт Положення про вимоги до додаткового звіту суб’єкта аудиторської діяльності щодо страховика та порядку його подання (далі - Положення). Подання такого звіту за 2023 рік має на меті підтвердження наявності у страховика документів про права власності та оцінку розміру активів у балансі. 

Передбачається, що новий звіт має бути поданий до Національного банку за підсумками 2023 року і повинен включати перелік інформації та документів, які були використані аудитором щодо кожного окремого активу страховика, що був досліджений, а також опис підходів до вибору активів.

Положення також установлює: 

  • завдання, яке має виконати аудитор щодо страховика, та вимоги до сформованого за результатами аудиту звіту; 
  • порядок подання аудитором додаткового звіту суб’єкта аудиторської діяльності за 2023 рік до Національного банку.

Національний банк приймає зауваження та пропозиції до проєкту Положення до 05 лютого  2024 року за визначеною формою.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»