• Посилання скопійовано

Укрпошта вже не приймає посилки від ФОПів з переказом післяплати готівкою

З 30 серпня 2024 року згідно з законодавством Укрпошта припиняє приймати для пересилання відправлення з переказом післяплати готівкою, якщо відправниками є ФОПи

Укрпошта вже не приймає посилки від ФОПів з переказом післяплати готівкою

Укрпошта інформує, що згідно зі змінами до «Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні», внесеними Постановою Правління НБУ від 23.08.2024 №100, заборонено виплату переказів післяплати готівкою фізичним особам - підприємцям (ФОПам). Перекази післяплати можуть бути виплачені лише на картку або поточний рахунок ФОПа.

Нормативні зміни становлять, що «суб’єкти господарювання здійснюють розрахунки готівкою між собою і з фізичними особами через касу як коштами, отриманими як готівкова виручка, так і коштами, одержаними у надавачів платіжних послуг. Такі розрахунки проводяться також шляхом внесення готівки до надавачів платіжних послуг для подальшого переказу коштів на рахунки суб’єктів господарювання».

Отже, з 30 серпня 2024 року згідно з законодавством Укрпошта припиняє приймати для пересилання відправлення з переказом післяплати готівкою, якщо відправниками є фізичні особи - підприємці. Усі послуги, надані до цієї дати, будуть завершені відповідно до законодавства, що діяло на момент приймання відправлення.

***

Читайте також: НБУ оновив порядок ведення касових операцій у нацвалюті

Джерело: УКРПОШТА

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»