• Посилання скопійовано

Банки повинні передбачити порядок відображення арбітражних операцій у бухобліку

Лист НБУ від 01.10.2012 р. №12-113/1568-9420

Національний банк України в листі від 01.10.2012 р. №12-113/1568-9420 розповів про відображення в бухгалтерському обліку інформації про арбітражні операції на умовах маржинальної торгівлі.
У зв'язку із внесенням змін постановою Правління НБУ від 03.08.2012 р. №327 до Положення про порядок і умови торгівлі іноземною валютою, Нацбанк надав методологічні принципи відображення уповноваженими банками в бухгалтерському обліку інформації про арбітражні операції на умовах маржинальної торгівлі.
Зокрема, у листі йдеться про те, що Порядок відображення в обліку сплати податків банк визначає самостійно відповідно до вимог законодавства України.
Також НБУ зазначає, що згідно з пунктами 1.3, 1.5 Положення про організацію операційної діяльності в банках України банки самостійно розробляють технології здійснення банківських операцій і визначають методи внутрішнього контролю за їх проведенням, встановлюють операційні процедури (правила) щодо всіх операцій, які здійснюються ними відповідно до законодавства України.
У листі звертається увага також на те, що банки повинні передбачити у внутрішніх правилах проведення арбітражних операцій порядок відображення їх у бухгалтерському обліку.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»