• Посилання скопійовано

В Україні можуть з'явитися монети номіналом 15 та 20 копійок

Національний банк України має намір випустити в обіг монети номіналом 15 та 20 копійок. Про це повідомило джерело у Нацбанку

За його словами, регулятор надав розпорядження банкнотно-монетному двору (БМД) виготовити зразки монет номіналом 15 та 20 копійок. Після того як Двір викарбує зразки копійок, їх заплановано надати Нацбанку для затвердження.
Нагадаємо, раніше голова Ради НБУ Ігор Прасолов заявив, що регулятор має намір вилучити з обігу одно- та двокопійчані монети, бо їх виробництво потребує значних коштів. Відмова від монет може відбутися протягом року. Тим людям, які мають багато 1-2-копійчаних монет, Прасолов порадив міняти їх на паперові гроші у банках.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»