• Посилання скопійовано

Заповнення реквізиту "Призначення платежу": НБУ

Лист ДПСУ від 05.12.2012 р. №10755/0/71-12/19-1017

Заповнення реквізиту "Призначення платежу": НБУ

НБУ роз'яснив, що реквізит "Призначення платежу" заповнюється з урахуванням вимог нормативно-правових актів з питань заповнення розрахункових документів у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету або повернення платежів з бюджету.

Для списання коштів з рахунка платника банк платника застосовує платіжні інструменти згідно з нормативно-правовими актами Національного банку та внутрішніми процедурами банку.

Банк перевіряє відповідність заповнення реквізитів розрахункових документів клієнтів, крім інкасових доручень (розпоряджень).

Банк платника може робити в розрахункових документах виправлення реквізитів у разі:

1) часткового виконання платіжної вимоги / інкасового доручення (розпорядження);

2) зміни з ініціативи банку платника (у зв'язку з реорганізацією банку, зміною в банку правил бухгалтерського обліку, виконанням банком вимог законодавства) номера рахунка платника, назви та коду банку платника. На звороті цього розрахункового документа зазначаються:

- дата внесення виправлень, 

- пункт Інструкції (про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті), згідно з яким вони вносяться, 

- підстава для їх унесення. 

Тоді це засвідчується підписами відповідального виконавця та працівника, на якого покладено функції контролера, і відбитком штампа банку.

 

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»