• Посилання скопійовано

Які банки потрапляють під відстрочку погашення кредитів?

НБУ прокоментував постанову про зміну строків погашення банками кредитів

Які банки потрапляють під відстрочку погашення кредитів?

Нацбанк у мережі facebook оприлюднив коментар до постанови від 4 вересня 2014 року № 551 "Про зміни термінів погашення банками кредитів".

Які банки потрапляють під дію даної постанови (кількість і назви)?

Всі банки, які на дату прийняття постанови мали заборгованість за кредитами для підтримки ліквідності / стабілізаційних кредитів під програми фінансового оздоровлення, а також кредитів для збереження ліквідності (далі - Кредити).

Кредити на які терміни потрапляють під відстрочку виплати? Чи можна відстрочити повернення короткострокових позик?

Всі кредити під програми фінансового оздоровлення, а також кредити для збереження ліквідності, тобто всі кредити рефінансування, крім тендерних. Відстрочка короткострокових позик не передбачалася.

Яка сума коштів може бути відстрочена до виплати?

Вся сума Кредитів, погашення яких за графіком потрапляє в період вересень-листопад 2014 року.

Яка зараз прострочена заборгованість банків перед НБУ за кредитами рефінансування та кредитами на підтримку ліквідності?

Дія даної постанова не поширюється на прострочені кредити.

Чому НБУ не вводить обмеження для банків, одержувачів стабілізаційних / кредитів на підтримку ліквідності за приростом активів і видачі нових позик?

При видачі Кредитів Національний банк обов'язково вводить обмеження на проведення банками активних ризиків операцій. У зв'язку з цим, встановлення обмеження на загальний обсяг активів, в який також включаються високоліквідні активи, є недоцільним.

Яка кількість банків не виконує вимоги клієнтів по проведенню платежів або поверненню депозитів в термін більше 5 днів? Яка кількість скарг клієнтів на подібні порушення з боку банків зареєстровано в НБУ (центральному та обласному управліннях)?

Національний банк приділяє особливу увагу своєчасному виконанню банками своїх зобов'язань перед клієнтами. Всі скарги клієнтів розглядаються і в разі встановлення фактів невиконання зобов'язань Національним банком вживаються відповідні заходи.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»