• Посилання скопійовано

Нацбанк змінює вимоги до звітності банків для запровадження Кредитного реєстру НБУ

НБУ вніс зміни до статистичної звітності, яку банки подають регулятору. Зміни передбачають більш детальну звітність банками про здійснення ними кредитних операцій та впроваджені в межах підготовки до запуску Кредитного реєстру НБУ

Нацбанк змінює вимоги до звітності банків для запровадження Кредитного реєстру НБУ

Про це інформує прес-служба НБУ.

"Нова форма статистичної звітності дозволить Національному банку накопичити базу даних щодо кредитних операцій банків і побачити загальну картину кредитних історій у банківському секторі. У майбутньому така база дасть можливість регулятору швидко та ефективно реалізувати закон про Кредитний реєстр НБУ. Це стане одним з елементів стратегії розвитку масового кредитування в Україні", - зазначила заступник Голови НБУ Катерина Рожкова.

Зміни до Правил організації статистичної звітності передбачають, зокрема:

  • запровадження нової форми статистичної звітності, за якою банки звітуватимуть про кредитні операції з боржниками (фізичними та юридичними особами);
  • розширення форми статистичної звітності, за якою банки звітують про концентрацію ризиків за активними операціями з контрагентами та пов’язаними з банком особами.

Відповідні зміни внесені до Правил організації статистичної звітності, що подається до Нацбанку  постановою Правління НБУ від 27.09.2017 р. № 94.

Подавати до НБУ звітність за новою формою у тестовому режимі банки повинні, починаючи зі звітності за станом на 01.10.2017 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»