• Посилання скопійовано

Нацбанк про роботу банків 5 травня 2018 року

Робочий день з понеділка 30 квітня буде перенесений на суботу 5 травня. У зв'язку з цим Нацбанк видав роз'яснення для банків

Нацбанк про роботу банків 5 травня 2018 року

Нагадуємо, щоу зв'язку з травневими святами будемо мати одразу чотири вихідних - з 28 квітня по 1 травня. Водночас робочий день з понеділка 30 квітня буде перенесений на суботу 5 травня. Докладніше про це, а також як працюватимуть банки в цей переіод, ми писали тут>>

Щодо роботи банків 5 травня Нацбанк видав окреме роз'яснення у листі від 18.04.2018 р. №40-0006/21855. Зазначено:

 

1) 5 травня Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України  для уповноважених банків не працюватиме.

Таким чином, банки не здійснюють купівлю-продаж іноземної валюти у безготівковій формі. Валютно-обмінні операції з готівковою іноземною валютою проводяться у звичайному режимі.

Обов'язковий продаж надходжень в іноземній валюті, установлений постановою №129, здійснюється наступним чином: надходження за 4  та 5 травня підлягають обов'язковому продажу на міжбанківському валютному ринку України 7 травня 2018 року.

 

2) Купівля іноземної валюти, яка запланована банками на 5 травня 2018 року (включно), за рахунок коштів в гривнях, які обліковуються на окремому аналітичному рахунку балансового рахунку 2900 "Кредиторська заборгованість за операціями з купівлі-продажу іноземної валюти, банківських та дорогоцінних металів для клієнтів банку" (далі - рахунок 2900), здійснюється 7 травня 2018 року.

Інформація щодо наявної на рахунку 2900 загальної суми коштів у гривнях за 5 травня 2018 року банками не подається.

Разом з цим 5 травня 2018 року банки можуть приймати від клієнтів заяви на купівлю іноземної валюти та попередньо зараховувати кошти в гривнях на окремий аналітичний рахунок балансового рахунку 2900 "Кредиторська заборгованість за операціями з купівлі-продажу іноземної валюти, банківських та дорогоцінних металів для клієнтів банку".

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»