• Посилання скопійовано

Банки отримають доступ до реєстру довіреностей

Банки зможуть в електронному порядку перевіряти довіреності

Банки отримають доступ до реєстру довіреностей

Банки зможуть в електронному порядку перевіряти довіреності, - повідомляє "Ліга. Закон".

Це передбачено відповідним наказом Мін'юсту від 20.02.2020 року № 622/5, зареєстрованим 24 лютого 2020 року. Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.

Наказом передбачено внесення змін до Положення про Єдиний реєстр довіреностей. Зокрема, Положення доповнюється новим застереженням про те, що банки та фінансові установи, що мають ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту, мають доступ до Єдиного реєстру для отримання інформації в електронному вигляді в порядку, визначеному цим Положенням.

Відповідно до нового п. 3.7 Положення банки та фінансові установи отримуватимуть інформацію про довіреності в автоматичному режимі з використанням сервісної послуги у формі прикладного програмного інтерфейсу. Щоправда, користування реєстром для банків і фінустанов буде не безкоштовним і на підставі договору про надання сервісної послуги (п. 6.7 Положення).

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»