• Посилання скопійовано

НБУ уточнив, що є перекрученням звітності про валютні операції

Постанова НБУ від 07.06.2012 р. №224 «Про внесення змін до Положення про валютний контроль»

З метою вдосконалення нормативно-правових актів Нацбанк постановою від 07.06.2012 р. №224 вніс зміни до Положення про валютний контроль, відповідно до яких:

1) здійснення розрахунків між резидентами і нерезидентами у межах торговельного обороту без участі уповноваженого банку тягне за собою накладення штрафу на резидента у розмірі, еквівалентному сумі валютних цінностей, що використовувалися під час розрахунків, перерахованій у валюту України за офіційним курсом гривні до іноземних валют та банківських металів, установленим Нацбанком на день здійснення таких операцій (під час розрахунків у валюті України -- на суму таких розрахунків);

2) здійснення розрахунків в іноземній валюті між резидентами та нерезидентами в межах торговельного обороту через відкриті в уповноважених банках рахунки представництв цих нерезидентів є використанням іноземної валюти як засобу платежу на території України і потребує індивідуальної ліцензії Нацбанку;

4) позовна заява про стягнення суми штрафу подається до суду за місцезнаходженням порушника протягом строку, встановленого законодавством (раніше -- протягом 30 календарних днів після закінчення строку для добровільної сплати штрафу).

Також встановлено нове визначення, що є перекрученням звітності про валютні операції під час складання форм звітності банками, іншими фінансовими установами та національним оператором поштового зв'язку.

Постанова зареєстрована в Міністерстві юстиції 21 червня 2012 р. за №1023/21335 та набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»