• Посилання скопійовано

Як платити митні платежі на кордоні

Яким чином потрібно проводити оплату митних платежів на кордоні? Потрібно розраховуватись готівкою чи можна скористатися банківською карткою типу Maestro?

Відповідно до частини другої статті 298 Митного кодексу України від 13.03.2012 №4495-VI суми митних платежів сплачуються в готівковій формі через касу митного р. органу чи фінансової установи або у безготівковій формі через фінансову установу, крім випадків, передбачених цим Кодексом та законами України.
Пунктом 1.8 розділу І Порядку справляння митних платежів при ввезенні на митну територію України товарів громадянами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.05.2012 р. №581, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України за №916/21228 06.06.2012 р., встановлено, що справляння митних платежів при митному оформленні товарів, які переміщуються громадянами у супроводжуваному або несупроводжуваному багажі, ручній поклажі, здійснюється із застосуванням уніфікованої митної квитанції МД-1 (далі — квитанція МД-1) за встановленою формою або митної декларації за формою, що встановлюється Кабінетом Міністрів України.
Порядок застосування уніфікованої митної квитанції МД-1, затверджено наказом Держмитслужби від 04.01.2005 р. №1 та зареєстровано у Міністерстві юстиції України за №66/10346 20.01.2005 р. Відповідно до положень цього Порядку квитанція МД-1 застосовується для справляння митних платежів з фізичних осіб, що сплачуються ними у готівковій формі.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»