• Посилання скопійовано

Чи потрібно декларувати телефон для того, щоб він працював у мережі в Україні?

На митниці сказали, що не потрібно декларувати мобільний телефон, бо чорних/білих списків вже не існує. Якщо потрібно, то де це можна зробити, крім митниці на кордоні з Україною?

Відповідно до пункту 11 частини 1 статті 370 Митного кодексу України від 13.03.2012 р. №4495-VI, зі змінами (далі — Кодекс), стільникові (мобільні) телефони у кількості не більше двох штук, вважаються особистими речами.
Згідно з частиною 1 статті 369 Кодексу особисті речі, що переміщуються (пересилаються) громадянами через митний кордон України, підлягають декларуванню шляхом вчинення дій, усно, або, за бажанням власника чи на вимогу митного органу, письмово, не обкладаються митними платежами та звільняються від подання документів, що видаються держорганами для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, а також від застосування до них видів державного контролю, визначених частиною 1 ст. 319 Кодексу.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»