• Посилання скопійовано

Як оподатковуються грошові перекази із-за кордону

Іноземні доходи, отримані громадянами України у 2012 році, підлягають обкладенню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 15%

У податковій роз'яснили, що коли загальна сума отриманих платником податків у звітному податковому місяці іноземних доходів перевищує 10-кратний розмір мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2012 р. — 10730 грн), ставка податку становить 17% сум перевищення з урахуванням податку, сплаченого за ставкою 15%.
Зазначимо, що сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника ? одержувача податків, який зобов'язаний подати річну податкову декларацію.
Нагадаємо, згідно з даними НБУ, за 7 місяців 2012 року надходження грошових переказів із-за кордону до України становили 4,1 млрд доларів США, що на 5,3% більше, ніж за відповідний період минулого року.

На підставі: UBR

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»