• Посилання скопійовано

Як захистити кредитку від шахраїв: поради НБУ

Ніколи не повідомляйте ПІН кредитки третім особам, у тому числі родичам, знайомим, працівникам банку, касирам та особам, які намагаються допомогти вам при використанні платіжної картки

Як захистити кредитку від шахраїв: поради НБУ

Про це розповів начальник відділу методології та організації роздрібних платежів за допомогою спеціальних платіжних засобів Національного банку України Дмитро Макаренко.

Представник НБУ дав кілька рекомендацій, як убезпечити платіжні картки від шахраїв.

«Ніколи не повідомляйте ПІН третім особам, у тому числі родичам, знайомим, працівникам банку, касирам та особам, які намагаються допомогти вам при використанні платіжної картки. Ніколи не передавайте платіжну картку для використання іншими особами, в тому числі родичами. Не розголошуйте та не повідомляйте персональні дані або інформацію про платіжну картку на вимогу будь-яких сторонніх осіб», - сказав Д. Макаренко.

Крім того, експерт порадив встановити добовий ліміт на зняття коштів або відкрити окремий рахунок в мережі Інтернет.

Він зазначив, що з переходом більшості європейських країн на чіпові карти все частіше спостерігається перетікання шахрайських операцій в «віртуальне» середовище, тобто збільшення шахрайських операцій без фізичного використання платіжних карт.

Проте в Україні, за його словами, питома вага збитків від подібних дій у минулому році склала менше 0,0001 %, і не мала значного негативного впливу.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»