• Посилання скопійовано

Павло Розенко: Запровадження накопичувальної пенсійної системи не призведе до збільшення податків

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконує, що провадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення не призведе до збільшення розміру податків ні для працівників, ні для їх роботодавців

Павло Розенко: Запровадження накопичувальної пенсійної системи не призведе до збільшення податків

Запровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення не призведе до збільшення розміру податків ні для працівників, ні для їх роботодавців. Про це в інтерв’ю журналу «Кореспондент» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, - передає "Урядовий портал".

«В Україні прийняте політичне рішення щодо запровадження з 1 січня 2019 року накопичувальної системи. Я вважаю, що це буде поворотним моментом для пенсійної системи», - сказав він.

За словами Павла Розенка, є декілька механізмів формування внесків до накопичувальної системи.

«Це персональні внески людей, плюс у нас є ресурс, який можна використовувати за рахунок перерозподілу нинішніх податків. Наприклад, ми можемо на певну суму зменшити податок на дохід фізичних осіб і спрямувати цю суму в накопичувальну пенсійну систему. Або зменшити ставку єдиного соціального внеску - це теж може бути одним з варіантів», - пояснив Віце-прем’єр-міністр.

«Головне - ні для роботодавців, ні для працівників, розмір їх податків не збільшиться. За рахунок перерозподілу коштів, я думаю, ми знайдемо механізм», - наголосив він.

Павло Розенко також вважає за доцільне вже зараз більш активно використовувати механізм недержавного пенсійного страхування, щоб отримувати вищу пенсію в майбутньому.

«Недержавне пенсійне страхування вже діє. Будь-яка людина може вже сьогодні вибрати недержавний пенсійний фонд і самостійно вносити туди кошти. І я закликаю людей більш активно використовувати цей механізм, щоб не бути залежним від держави в майбутньому. Так, держава буде фінансувати певний рівень пенсійного забезпечення, але за допомогою недержавних пенсійних фондів можна істотно підвищити собі пенсію. Я не бачу ніяких ризиків щодо системи недержавних пенсійних фондів. Всі цивілізовані країни світу використовують цей механізм», - підсумував Віце-прем’єр-міністр.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»