• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ підтримує диференціацію розмірів пенсій залежно від страхового стажу та розміру сплачених внесків

Комітет з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував Парламенту прийняти за основу законопроект, який забезпечить диференціацію розмірів пенсій залежно від наявного страхового стажу та розміру сплачених внесків

Комітет ВРУ підтримує диференціацію розмірів пенсій залежно від  страхового стажу та розміру сплачених внесків

07 лютого 2018 року народні депутати України – члени Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянули проект Закону України про внесення змін до деяких законів України (щодо відновлення пенсійної справедливості) (реєстр. №7273), поданий народним депутатом України Міщенком С.Г., - пише прес-служба Комітету з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення. 

Прийняття законопроекту дозволить встановити величину оцінки одного року страхового стажу у розмірі 1,35% та запровадити диференційовані величини оцінки періодів страхового стажу в залежності від наявного страхового стажу у таких розмірах:

  • 1,35% - за загальний період участі в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування до 25 років;
  • 1,5% - за період участі від 25 до 35 років;
  • 2,2% - за період участі від 35 років.

За результатами розгляду члени Комітету одноголосно підтримали та рекомендували Парламенту прийняти законопроект за основу.

***

Читайте також: Скільки років страхового стажу потрібно мати для виходу на пенсію 

Джерело: Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»