• Посилання скопійовано

Коли пенсіонерам чекати на перерахунок пенсій? – роз'яснення від ПФУ

Заступник голови ПФУ розповіла про перерахунки пенсій, які чекають на українців у поточному та наступному роках

Коли пенсіонерам чекати на перерахунок пенсій? – роз'яснення від ПФУ

Заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко розповіла про перерахунки пенсій, які чекають на українців цього та наступного року.

З 1 грудня відбудеться перерахунок пенсій у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Ірина Ковпашко зазначила, що цього року такий перерахунок уже проводився: у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму у липні. З 1 грудня відбудеться чергове зростання прожиткового мінімуму із 1435 до 1497 гривень.

– Це підвищення торкнеться великої кількості людей, у складі пенсійної виплати яких є надбавки, доплати, підвищення, що базуються на розмірі прожиткового мінімуму. Ми очікуємо, що цей перерахунок відбудеться для близько 8 мільйонів пенсіонерів, можливо, і більше, – зазначила Ірина Ковпашко.

Для забезпечення виплати пенсій після грудневого перерахунку необхідно буде додатково спрямувати до 500 мільйонів гривень.

 

Черговий етап підвищення «військових» пенсій з 1 січня 2019 року

У 2018 році проведено перерахунок пенсій більш ніж 500 тисячам військових пенсіонерів. На ці виплати додатково спрямовано майже 8,2 мільярда гривень. Сума підвищення післяPryamyj1 1 перерахунку становила до 1,5 тисячі гривень.

– Це стало можливим завдяки тому, що для перерахунку було взято грошове забезпечення, яке визначено на рівні нинішніх військовослужбовців. З 1 січня 2019 року військові отримають підвищення пенсії ще на 25%. Для тих, хто проходив службу в міліції, буде розпочато виплату сум, які склались за період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року. Ця сума виплачуватиметься їм щомісяця рівними частинами, — пояснила заступник Голови правління Фонду.

 

Осучаснення пенсій з 1 березня 2019 року

Ірина Ковпашко зазначила, що на підставі змін до законодавства, затверджених у жовтні 2017 року, у березні буде проведено осучаснення пенсій.

– Очікується, що березневе підвищення пенсій складе 17% від суми пенсії, яку людина отримувала на момент перерахунку, – зазначила Ірина Ковпашко.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»