• Посилання скопійовано

Хто зможе піти на пенсію з 2020 року?

З 1 січня 2020 року збільшиться мінімальний розмір пенсій для осіб, які досягли 65 років і мають тривалий страховий стаж

Хто зможе піти на пенсію з 2020 року?

Пенсійний фонд України розповідає, що Законом «Про Державний бюджет України на 2020 рік» передбачено зростання мінімальної заробітної плати у 2020 році до рівня 4723 грн. У зв’язку з цим, з 1 січня 2020 року буде перераховано мінімальний розмір пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж не менше 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.

Як наслідок, мінімальний розмір пенсії за віком, встановлений для зазначеної вище категорії осіб в розмірі 40% нової величини мінімальної заробітної плати, з 1 січня 2020 року збільшиться до 1889,20 грн.

Перерахунок пенсій здійснюватиметься автоматизованим способом за матеріалами пенсійних справ.

Зауважимо, що для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності.

Пенсіонерам, які досягнуть 65-річного віку в 2020 році, такі перерахунки проводитимуться з дня досягнення відповідного віку за наявністю у них необхідного страхового стажу.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»