• Посилання скопійовано

ПФУ розповів про вимоги до банківських рахунків для зарахування пенсій

Рахунок має бути відкритий саме для зарахування пенсійних виплат. Крім того, рахунок має бути активним

ПФУ розповів про вимоги до банківських рахунків для зарахування пенсій

Пенсіонери можуть перейти на отримування пенсій через банк. Але для цього, як неодноразово розповідали у Пенсійному фонду України, у банку потрібно відкрити рахунок, який, повинен відповідати певним вимогам.

Який повинен бути рахунок, нагадали у головному управлінні Пенсійного фонду України в Донецькій області, посилаючись на відповідну інструкцію Нацбанку:

  • Рахунок має бути відкритий саме для зарахування пенсійних виплат.
  • Крім того, рахунок має бути активним.
  • Під час подання заяви на нарахування пенсії потрібно вказувати номер рахунку в міжнародному форматі IBAN. Він складається з 29 літер та цифр, дізнатися його можна у мобільному додатку банку або у відділеннях фінустанови.

Щоб перевести виплати до банку, потрібно лише подати заяву, прийшовши до відділення Пенсійного фонду України або в електронній формі через вебпортал електронних послуг.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»