• Посилання скопійовано

Фонд з ТВП нагадав порядок заповнення листків непрацездатності

Фахівці київського відділення Фонду з ТВП розповіли про нюанси видачі та заповнення листків непрацездатності

Фонд з ТВП нагадав порядок заповнення листків непрацездатності

Київське міське відділення ФСС з ТВП нагадує, що порядок заповнення листків непрацездатності (далі - ЛН) визначає Інструкція про порядок заповнення листка непрацездатності.

Підкреслюється слово "первинний"  або  "продовження"  із зазначенням  номера  та  серії попереднього ЛН у разі його  продовження.  Чітко  вказуються:  

  • назва  і  місцезнаходження закладу охорони здоров'я (повністю), що підтверджуються штампом та печаткою закладу охорони здоров'я "Для листків  непрацездатності";
  • дата  видачі  ЛН  (цифрою вказується число,  після чого літерами - назва місяця,  цифрою вказується рік), прізвище, ім'я, по батькові непрацездатного  (повністю);  число повних років (цифрами);
  •  стать підкреслюється;    
  • місце    роботи:   назва   і ісцезнаходження підприємства, установи, організації (повністю);
  • причина непрацездатності, режим, який призначається хворому, особам,  у яких тимчасова непрацездатність настала  поза постійним місцем проживання і роботи.

ЛН видається за підписом  головного  лікаря,  що  засвідчується  круглою  печаткою закладу охорони  здоров'я.

У разі потреби робиться відмітка про порушення режиму, зазначаються дати перебування у стаціонарі, при направленні до МСЕК вносяться відповідні записи.

У  графі  "Звільнення  від  роботи" зазначається дата видачі ЛН та дати  продовження ЛН.

У  стовпчику  "Підпис  та  печатка  лікаря" продовження  або  закриття ЛН підтверджується підписом та печаткою лікаря.

У графі "Стати до  роботи"  вказують, коли  приступити  до роботи; посаду, прізвище лікаря, що засвідчується його підписом та печаткою закладу  охорони  здоров'я "Для  листків  непрацездатності".  

У разі  продовження тимчасової непрацездатності    підкреслюється    "Продовжує    хворіти"    та зазначається номер нового ЛН.     

У разі помилок у тексті здійснюється виправлення тексту, що   підтверджується   записом   "Виправленому  вірити",  підписом лікуючого лікаря та печаткою закладу охорони здоров'я "Для листків непрацездатності". На бланку  ЛН  дозволяється  не  більше  двох виправлень.

При втраті ЛН лікуючим лікарем оформлюється  дублікат  ЛН при наявності довідки з місця роботи про те, що виплата за цим ЛН не здійснювалася. У верхньому правому кутку ЛН зазначається "дублікат",  у графі "Звільнення від роботи" одним  рядком  записується  весь   період непрацездатності,   що підтверджується  підписом  і  печаткою  лікуючого лікаря та голови лікарсько-консультативної комісії.  У медичній карті амбулаторного чи стаціонарного хворого робиться відповідний запис із зазначенням номера дубліката ЛН.

При заповненні зворотної  сторони ЛН потрібно, в тому числі, заповнити графу «Довідка про заробітну плату», де форма передбачена для розрахункового періоду 6 місяців .

Враховуючи зміни, внесені постановою КМУ від 26.06.2015 р. №439 до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, розрахунковий період становить 12 місяців. Тому у разі потреби рекомендуємо додатково створити документ з зазначенням повного розрахункового  періоду, за підписом бухгалтера та керівника підприємства.  

Усі новини на тему >>>

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»