• Посилання скопійовано

Допомогу при народженні дитини можуть підвищити: законопроект

На сайті ВРУ з'явився законопроект, яким запропоновано підвищити допомогу, що надається при народженні дитини

Допомогу при народженні дитини можуть підвищити: законопроект

Законопроектом  №5709 запропоновано підвищити допомогу, що надається при народженні дитини.

Так, допомогу пропонується нараховувати в розмірах прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, та виплачувати виходячи з розміру прожиткового мінімуму встановленого на момент здійснення виплат допомоги.

Допомогу при народженні дитини пропонується надавати у такому розмірі:

  • на першу дитину - 52 розміри прожиткового мінімуму,
  • на другу дитину - 70 розмірів прожиткового мінімуму,
  • на третю та кожну наступну дитину - 120 розмірів прожиткового мінімуму.

Це з врахуванням інфляційних процесів, а також при народжуванності третьої та наступної дитини закладена економічна складова, яка буде зміцнювати фінансовий стан родини.

Пропонується виплату допомоги здійснювати одноразово: при народженні першої дитини - у розмірі 15 прожиткових мінімумів, при народженні другої дитини – у розмірі 25 прожиткових мінімумів, при народженні третьої та наступної дитини – у розмірі 40 прожиткових мінімумів.

Решту суми допомоги пропонується виплачувати протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому КМУ.

Щомісячний розмір виплати допомоги не може бути меншим від розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років встановленого на момент здійснення виплат.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»