• Посилання скопійовано

Як Уряд планує реформувати ЄСВ: деталі від міністра соцполітики

Уряд розробляє законопроект, який передбачає запровадження регресивної шкали сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ)

Як Уряд планує реформувати ЄСВ: деталі від міністра соцполітики

Про це на засіданні парламентського комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення заявив міністр соціальної політики Андрій Рева - повідомляє РБК-Україна.

Прийняття цього законопроекту дозволить збільшити надходження Пенсійного фонду без збільшення ставки ЄСВ, уточнив чиновник.

"Йдеться про запровадження регресивної шкали сплати ЄСВ на всю суму отриманої зарплати. Сума (з якої нараховується ЄСВ, - ред.) буде зростати, але відсоток знижуватися", - сказав Рева.

На даний момент гранична сума, з якої справляється єдиний соцвнесок за ставкою 22%, обмежена 15 мінімальними зарплатами - 55,8 тис. гривень.

"Після запровадження регресивної шкали сплати ЄСВ без обмеження суми зарплати бюджет Пенсійного фонду додатково отримає 5 мільярдів гривень", - сказав Рева.

За словами міністра, це нововведення торкнеться 60 тис. осіб, які отримують високі зарплати.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді об'єднати звітність з єдиного соціального внеску і податку на доходи фізичних осіб. Законопроект розроблено Міністерством фінансів та затверджений на засіданні уряду 20 грудня 2017 року. Докладніше про це тут>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»