• Посилання скопійовано

Борг з ЄСВ на 1 січня стане причиною заборони перебувати на єдиному податку

Оприлюднено законопроект, згідно з яким суб’єкти господарювання, які станом на 1 січня базового (звітного) року мають недоїмку з ЄСВ, не зможуть бути платниками єдиного податку першої-третьої та четвертої груп

Борг з ЄСВ на 1 січня стане причиною заборони перебувати на єдиному податку

На сайті СПО об’єднань профспілок оприлюднено для обговорення законопроект «Про внесення змін до статті 291 Податкового кодексу Укаїни щодо сплати єдиного внеску на загальнообов"язкове державне соціальне страхування».

Ним пропонується встановити, що суб’єкти господарювання, які станом на 1 січня базового (звітного) року мають недоїмку з єдиного соцвнеску, не можуть бути платниками єдиного податку першої-третьої та четвертої груп. Ці норми будуть прописані в нових пп. 291.5.9 та пп. 291.5-1.4 ПКУ.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»