• Посилання скопійовано

В які строки слід сплачувати ЄСВ фізособі-підприємцю: нагадування від ДФС

ЄСВ слід сплачувати до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який він нараховується

В які строки слід сплачувати ЄСВ фізособі-підприємцю: нагадування від ДФС

ДФС у Чернівецькій області роз'яснює, що Закон №2464 встановлює, що ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Розстрочення та відстрочення заборгованості зі сплати єдиного внеску чинним законодавством не передбачено.

У разі якщо ФОП не отримано дохід у звітному кварталі або окремому місяці звітного кварталу, такий платник зобов’язаний визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої цим Законом. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

 

Від редакції: Нагадаємо, щощо фізособи-«єдинники» за Законом №2464 зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок (абз. 3 ч. 8 ст. 9 Закону про ЄСВ).

Проте 23 травня 2019 року Кіровоградський окружний адміністративний суд вирішив, що фізособа-«єдинник» має сплачувати ЄСВ тільки у разі наявності доходу. При цьому нарахування недоїмки з ЄСВ можливе лише після проведення відповідної перевірки контролюючим органом. Ми про це писали ось тут.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»