• Посилання скопійовано

Додаткові пільги з ЄСВ через карантин: що передбачає новий закон?

Новим законом передбачено подовження на місяць незастосування штрафів і пені. А також збільшення періоду мораторію на перевірки з ЄСВ до 31 травня 2020 року

Додаткові пільги з ЄСВ через карантин: що передбачає новий закон?

Нагадаємо, що 30 березня ВРУ прийняла в цілому законопроект №3275. Про це ми писали тут, а про зміни, внесені до ПКУ, ось тут.  Окремо розглянемо зміни щодо ЄСВ.

Так, новоприйнятим законом передбачено, що:

  • звільнення від штрафів, перелічених у Законі №533, буде поширюватися ще й на травень 2020 року;
  • мораторій на перевірки з ЄСВ буде подовжено до 31 травня 2020 р оку (раніше було - до 18 травня). 

До того ж протягом не тільки періодів з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня, але й з  1 по  31 травня 2020 року платникам єдиного внеску не нараховуватиметься пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягатиме списанню.

Докладніше про те, які зміни були внесені щодо цього раніше, ми писали тут.

Також тимчасово до 31 травня 2020 року (включно) продовжується строк подачі скарг платників єдиного внеску, термін подачі яких припадає на період з 18 березня по 31 травня 2020 року.

А ті скарги, які надійшли раніше, довше розглядатимуться. Адже на період до 31 травня 2020 року (включно) зупиняється встановлений строк розгляду скарг платників податків ЄСВ, що надійшли/надійдуть до 31 травня 2020 року та/або які не розглянуті станом на 18 березня 2020 року. Таке зупинення не породжує будь-яких наслідків, передбачених ч. 4 ст. 25 Закону.

Тобто податковий орган, який розглядає скаргу платника єдиного внеску, зобов’язаний прийняти вмотивоване рішення та надіслати його платнику єдиного внеску на адресу платника єдиного внеску поштою з повідомленням про вручення або надати йому під розписку.

Закон набере чинності з дня його опублікування. Поки що цього не відбулося (про це повідомимо додатково).

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»