• Посилання скопійовано

Чи мають право ФОП при звільненні від ЄСВ на фінансування ФСС?

ФОП і самозайняті особи, які тимчасово звільнені від сплати ЄСВ, продовжують вважатись застрахованими особами та мають право на виплати і допомоги від ФСС

Чи мають право ФОП при звільненні від ЄСВ на фінансування ФСС?

На період карантину Фонду соціального страхування України тимчасово відстрочили виплати за окремими статтями видатків і розширили перелік причин непрацездатності, за якими ФССУ здійснює фінансування. Про це повідомили на селекторній нараді під головуванням в.о. директора виконавчої дирекції Фонду Тетяни Михайленко за участі керівників структурних підрозділів виконавчої дирекції, а також начальників управлінь в областях і місті Києві.

Заступник начальника управління профілактики страхових випадків, начальник відділу медичної експертизи Марина Біляєва повідомила про набуття сьогодні, 15 травня, чинності змін до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, якими регламентовано видачу лікарняних листків застрахованим особам на період перебування в обсервації, на самоізоляції під медичним наглядом. За відповідними лікарняними листками із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11» ФССУ здійснить компенсацію 50% втраченого заробітку. Строк видачі таких листків непрацездатності відповідно до діючих нормативно-правових актів і галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я складає 14 днів.

Як повідомила заступник начальника управління страхових виплат та матеріального забезпечення, начальник відділу матеріального забезпечення Ганна Харченко, фізичні особи-підприємці і самозайняті особи, які тимчасово звільнені від сплати ЄСВ з метою їх підтримки на період дії протиепідемічних заходів, продовжують вважатись застрахованими особами та мають право на виплати і допомоги від ФССУ.

Також Ганна Харченко звернула увагу, що Парламентом затверджено надання медичним працівникам допомог через ізоляцію від COVID-19 в розмірі 100% середнього доходу, про набуття чинності відповідних змін буде повідомлено додатково.

***

Читайте також: ФОПи за себе не сплачують ЄСВ за березень та квітень: подробиці від ДПС

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»