• Посилання скопійовано

10 тисяч застрахованих осіб пройшли оплачувану ФСС ізоляцію від COVID-19

З початку пандемії 10 тисяч 609 українців , які працюють, знаходились на самоізоляції під медичним наглядом для протидії коронавірусу

10 тисяч застрахованих осіб пройшли оплачувану ФСС ізоляцію від COVID-19

ФСС повідомляє, що з початку пандемії 10 тисяч 609 працюючих українців знаходились на самоізоляції під медичним наглядом задля протидії поширенню коронавірусної інфекції. Сума компенсації втраченого за цей час заробітку від Фонду сягнула понад 13 мільйонів гривень.

Така допомога фінансується ФССУ на підставі лікарняного листка, виданого із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11». Направлення на оплачувану Фондом соціального страхування України самоізоляцію під меднаглядом здійснює лікар у разі контакту застрахованої особи з хворим на коронавірусну хворобу. На період карантину відкрити відповідний листок непрацездатності можливо у дистанційному режимі – для цього працівник має телефоном звернутись до свого сімейного лікаря.

Тривалість самоізоляції під медичним наглядом відповідно до діючих нормативно-правових актів і галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я складає 14 днів. Як і в загальних випадках, лікарняний листок спочатку видається на п’ять днів з наступним продовженням.

Сума компенсації втраченого за цей період заробітку складе 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу та 100% – для медичних працівників. ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»