• Посилання скопійовано

Маєте заборгованість з ЄСВ – чекайте на перевірку

Кабінет Міністрів доручив Мін'юсту посилити стягнення заборгованості з ЄСВ, а головам ОДА - створити робочі групи з погашення заборгованості

Маєте заборгованість з ЄСВ – чекайте на перевірку

Бухгалтер.ua розповідає, що Кабінет Міністрів з ініціативи міністра фінансів Сергія Марченка на засіданні в середу, 19 серпня, доручив Міністерству юстиції посилити стягнення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску.

Також доручено головам облдержадміністрацій створити робочі групи з погашення заборгованості по ЄСВ. Міністерству розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України та Держпраці доручено перевірити дотримання законодавства в сфері трудових відносин і сплати ЄСВ. Сергій Марченко зазначив, що таке доручення пов'язане з необхідністю своєчасно виплачувати пенсії.

***

Від редакції: Зауважимо, що наразі до кінця карантину діють норми щодо незастосовування фінансових штрафів за несвоєчасну сплату ЄСВ. Тож накласти штрафи при перевірках щодо заборгованості з ЄСВ контролюючі органи не зможуть. Хоча залишається ще адмінштраф. Про його долю ми писали ось тут

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»