• Посилання скопійовано

З 2021 року мають запустити Е-лікарняні: плани від Мінцифри

Для запровадження електронних лікарняних Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством охорони здоров’я повністю перебудовують процес отримання лікарняного

З 2021 року мають запустити Е-лікарняні: плани від Мінцифри

Запуск е-лікарняних дозволить не лише скасувати лікарняний як паперову довідку, що є елементом бюрокартії, а й заощаджувати час лікарів та пацієнтів. Крім цього, це можливість швидко та ефективно оплачувати лікарняні без фізичних контактів, гарантувати обґрунтованість виплат та економити державні кошти.

Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі каналу 24.

Однією з можливих проблем запровадження е-лікарняних називають необхідність дублювати документи у цифровому та паперовому вигляді.

“Це не так: електронні лікарняні будуть одразу в електронному вигляді, нічого дублювати не потрібно. Це буде звичайна форма в онлайн-системі, заповнення якої займатиме кілька хвилин. Після цього підписаний електронним підписом документ автоматично надсилатиметься до  інших державних органів для виплат”, — підкреслив Михайло Федоров.

Для запровадження електронних лікарняних Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством охорони здоров’я повністю перебудовують процес отримання лікарняного. Запуск стане можливим завдяки повноцінній інтеграції електронної системи охорони здоров’я із системою Пенсійного фонду України  і Фонду соціального страхування України.

Для того, щоб революційні медичні послуги стали доступними для всіх українців, Міністерство цифрової трансформації активно працює над підключенням до інтернету  95% населених пунктів та їхніх соціальних об’єктів.

Наразі, до оптичного (фіксованого) інтернету не підключено 37% лікарень України. У 2021 році Мінцифра планує підключити близько 10 тисяч соціальних об’єктів: шкіл, лікарень, бібліотек, які знаходяться у 5 тис. сіл, де проживають майже 2,5 млн громадян.

На минулому тижні, Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Мінцифри – закласти у бюджет на 2021 рік 850 млн гривень на підключення соціальних об’єктів до високошвидкісного інтернету у населених пунктах, в тому числі у сільській місцевості.

***

Читайте також:

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»