• Посилання скопійовано

За якими КВЕДами ФОП та наймані працівники можуть отримати одноразову матеріальну допомогу від держави?

Перелік КВЕДів, які дають право на отримання одноразової допомоги в розмірі 8 000 грн, визначено КМУ (Перелік № 1236). Основний КВЕД є в переліку та зареєстрований до 31 жовтня 2021 року? Тоді ви маєте право на отримання матеріальної допомоги застрахованій особі (ФОП та працівникам), якщо всі інші умови також виконані

За якими КВЕДами ФОП та наймані працівники можуть отримати одноразову матеріальну допомогу від держави?

Понад 280 тисяч ФОП і найманих працівників вже успішно оформили одноразову матеріальну допомогу від держави на порталі та в мобільному застосунку Дія.

Проте є ті, що не змогли оформити допомогу. Одна з причин відмови — основний КВЕД станом на 31.10.2020 не належить до тих, щодо яких застосовуються карантинні обмеження.

Портал "Дія" нагадує:  Міністерство цифрової трансформації не встановлювало перелік КВЕДів, за якими можна отримати державну допомогу. Мінцифра забезпечує технічну частину надання послуги.

Перелік КВЕДів, які дають право на отримання одноразової допомоги в розмірі 8 000 грн, визначено Кабінетом Міністрів України.

Основний КВЕД є в переліку та зареєстрований до 31 жовтня 2021 року — тоді ви маєте право на отримання матеріальної допомоги, якщо всі інші умови також виконані.

Перевірити, який КВЕД є основним, можна у ЄДР.

Якщо ви — ФОП, ви також можете самостійно перевірити, коли зареєстровано основний КВЕД, в Електронному кабінеті платника.

Перед заповненням заявки радимо переконатися, що точно підпадаєте під усі встановлені умови для отримання послуги.

***

Читайте також: Одноразова допомога працівникам та ФОП: хто і як її отримає?

Джерело: Дія

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»