• Посилання скопійовано

ПФУ має виплатити карантинну допомогу ФОП та фізособам до 1 березня

Комітет ВРУ погодив рішення КМУ щодо виділення 201 млн грн зі спеціального фонду Держбюджету для завершення карантинних виплат, які отримають 25,1 тис. застрахованих осіб. Це стосується фізосіб та ФОПів, які оформили заяви на одноразові карантинні допомоги з 22 по 31 грудня

ПФУ має виплатити карантинну допомогу ФОП та фізособам до 1 березня

25 тисяч застрахованих осіб отримають по 8 тисяч гривень заборгованої одноразової допомоги у зв'язку із локдауном. Зазначає Комітет ВРУ з питань бюджету на сторінці в Facebook.

Під час першого засідання у новому, 2021 році, Бюджетний комітет схвалив важливе рішення, спрямоване на підтримку вітчизняного бізнесу в умовах коронакризи.

Нагадаємо, що в грудні Верховна Рада підтримала президентські законопроекти, спрямовані на часткову компенсацію збитків працівникам та підприємцям внаслідок тимчасового локдауну. Серед них - надання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 8 тисяч гривень застрахованим особам, які можуть вимушено втратити свої доходи. Частина з цих людей наприкінці року вчасно подали заявки через портал «Дія», але ще не отримали свої кошти через новорічні вихідні в банках. Сьогодні Комітет погодив виділення 201 млн. грн. із спеціального фонду Держбюджету для завершення виплат, які отримають 25,1 тис. застрахованих осіб.

Органи Пенсійного фонду завершать виплату коштів громадянам до 1 березня 2021 року.

***

Читайте також: Кабмін виділив додаткові кошти на виплату ФОПам карантинної допомоги

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»