• Посилання скопійовано

Чому ФСС влітку може призупинити фінансування лікарняних?

У Законі №1105 буде виключено через набрання чинності Закону №1053 норма, яка давала права на фінансування ФСС лікарняних. Але Комітет ВРУ наголошує, що застраховані особи зможуть повністю реалізувати своє право на виплати лікарняних

Чому ФСС влітку може призупинити фінансування лікарняних?

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розповідає, що останнім часом в засобах масової інформації з’являється інформація щодо скасування окремих страхових виплат Фондом соціального страхування України, зокрема щодо припинення з 30 червня 2021 року застрахованим особам виплат за листками непрацездатності.

Така стурбованість у спільноти викликана із прийняттям Закону України №1053 «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я» та змістом деяких його норм.

Варто зауважити, що питання виплат лікарняних врегульовано трьома законами – Основами законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та новим Законом України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я», яким запропоновано не припинення страхових виплат, а навпаки введено ще один вид виплат, зокрема на період реабілітації внаслідок захворювання або травми.

Разом з тим, з метою усунення техніко-юридичних неузгодженостей у законодавстві з питань загальнообов’язкового державного соціального страхування Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на найближчому засіданні планує розглянути законопроект №5187 та альтернативний до нього проект №5187-1, які передбачають внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Запевняємо, що Комітет зі свого боку зробить все можливе, щоб якнайшвидше вирішити питання, яке непокоїть спільноту й дозволить в повній мірі реалізувати мету важливого для всіх нас Закону про реабілітацію у сфері охорони здоров’я.

Застраховані особи не відчують ніяких обмежень у зв’язку з прийняттям Закону України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я».

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»