• Посилання скопійовано

ДПС доопрацювала проєкт нового порядку повернення помилково сплаченого ЄСВ

Проєктом Мінфіну планується ввести новий порядок повернення коштів у разі помилкової сплати ЄСВ. Зокрема, передбачається чітке розмежування обов’язків, покладених на структурні підрозділи ДПС та ФСС, та визначення термінів виконання цих обов’язків

ДПС доопрацювала проєкт нового порядку повернення помилково сплаченого ЄСВ

За пояснювальною запискою до проекту наказу пунктом 22 Порядку №321, та нормами статті 351 ПКУ визначено, що повернення (врахування) помилково та/або надміру зарахованих до Пенсійного фонду України та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування коштів (зобов’язань з єдиного внеску), які сплачені через єдиний рахунок, проводиться відповідно до Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 16 січня 2016 року №6, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 лютого 2016 року за №193/28323 (далі – Порядок).

Водночас Порядок необхідно привести у відповідність до чинної структури органів ДПС, відповідно до якої державні податкові інспекції не є територіальними органами ДПС. 

***

Читайте також: Незабаром зміниться порядок повернення помилково сплаченого ЄСВ

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»