• Посилання скопійовано

Декретні до 1 жовтня виплачуватимуться за паперовими листками непрацездатності

За проектом наказу МОЗ для окремих категорій листків непрацездатності та на допомогу по вагітності та пологах дату повного переходу на е-лікарняні планують перенести із 1 вересня на 1 жовтня 2021 року

Декретні до 1 жовтня виплачуватимуться за паперовими листками непрацездатності

З 1 вересня всі медзаклади вже мають видавати лікарняні тільки в електронній формі. Це передбачено Наказом МОЗ №1066. Про це ми писали тут.

Але наразі на сайті Профспілок з'явився проект наказу МОЗ «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров'я України».

Ним планують врегулювати механізм встановлення факту тимчасової непрацездатності пацієнтам після завершення перехідного періоду з 1 вересня 2021 року.

Зокрема, до 1 жовтня 2021 року листок непрацездатності (незалежно від типу причини непрацездатності) вважатимуть виданим через 5 днів після дати його закриття.

Проект наказу також передбачає виключення для обов'язкового переходу на е-лікарняний із 1 вересня. Зокрема, перенесуть на 1 жовтня у випадку відсутності технічної можливості для формування електронних медичних висновків:

  • для категорії медичних висновків «Вагітність та пологи»;
  • для тимчасової непрацездатності, яка виникла внаслідок захворювання на ВІЛ, або внаслідок психічного розладу.

Тобто, до 1 жовтня 2021 року у цих випадках будуть формувати ще паперові листки непрацездатності.

Також цим проектом МОЗ планує впровадити порядок надання відомостей із електронної системи охорони здоров'я через Портал Дія.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»