• Посилання скопійовано

Чому виникають проблеми в оформленні е-лікарняних через апостроф у ПІБ працівника?

П'ятий апеляційний адміністративний суд повідомив про проблему оформлення е-лікарняних через апостроф. Зокрема, база даних ПФУ і база даних е-лікарняних медичних закладів містить один тип апострофа, а база даних ФСС не підтягує такі лікарняні тому, що у них іншій тип апострофа

Чому виникають проблеми в оформленні е-лікарняних через  апостроф у ПІБ працівника?

П'ятий апеляційний адміністративний суд на своїй сторінці у Facebook повідомив про проблему оформлення е-лікарняних через апостроф.

Як відомо, у червні 2021 року в Україні було запущено електронні медичні висновки про тимчасову непрацездатність (е-лікарняні).

Протягом червня-серпня 2021 року тривав перехідний період впровадження е-лікарняних, згодом він був ще продовжений до 1 жовтня 2021 року. Остаточно перехід на електронні лікарняні відбувся саме 1 жовтня 2021 року.

Проте, впроваджена депаперизація лікарняних містить суттєві недоліки, які потребують негайного вирішення.

Так, база даних Пенсійного фонду і база даних е-лікарняних медичних закладів містить один тип апострофа, а база даних Фонду соціального страхування не підтягує такі лікарняні тому, що у них іншій тип апострофу.

В підсумку всі особи, в прізвищі яких є апостроф, фактично не в змозі користуватись е-лікарняними через відмову приймати їх у роботодавців органами соцстраху.

І у такому випадку, не зважаючи на масштабність даної проблеми, це змушує таких осіб звертатись до сімейних лікарів за довідкою, яка б підтверджувала правильність написання прізвища, хоча до повноважень сімейних лікарів засвідчення написання правильності прізвища та засвідчення паспортних даних особи взагалі не входить.

На думку суду, ситуація є критичною, оскільки це стосується не конкретної особи, а носить масовий характер.

В повідомленні підкреслено, що гарячі лінії Фонду соціального страхування та Міністерства цифрової трансформації України через перезавантаженність недоступні.

Всі новини на тему е-лікарняних можна переглянути тут.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»