• Посилання скопійовано

Чи подавати ФОПу-пенсіонеру додаток 1 щодо ЄСВ до єдиної декларації?

Податківці наголосили, що ФОП-пенсіонери не повинні звітувати з ЄСВ, якщо вони не приймали самостійного рішення щодо його сплати

Чи подавати ФОПу-пенсіонеру додаток 1 щодо ЄСВ до єдиної декларації?

ДПС у Рiвненськiй областi нагадує, що фізичні особи – підприємці, які мають статус пенсіонера або особи з інвалідністю та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, не формують та не подають Додаток 1 до податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця, та, відповідно, рядок 21 розд. VII Декларації не заповнюють.

Водночас, у разі самостійного визначення для себе бази нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, такі особи подають Додаток 1 до Декларації, а значення рядка «Усього» графи 4 розд. 9 відображають у рядку 21 розд. VII Декларації.

***

 

Джерело: ДПС у Рівненській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»