• Посилання скопійовано

Адвокатам заборонили брати за роботу більше 430 грн в годину

Розцінки на послуги юристів обмежили

Апетити юристів, які визначають ціни на свої послуги, обмежили. Президент підписав закон про розмір компенсації витрат на правову допомогу у цивільних справах. Тепер юрист не може зажадати за свою допомогу в суді або при здійсненні процесуальних дій поза судовим засіданням на користь свого підопічного більше 40% від мінзарплати на годину — тобто тепер це 429,2 грн.

Юристи вважають, що закон не дасть адвокатам завищувати розцінки. «Раніше адвокат міг зажадати у клієнта будь-яку суму. І деколи оплата юристу могла перевищувати ту суму, яку намагаються стягнути в суді, — каже юрист Василь Мирошниченко. — Але адвокати можуть знайти й інші лазівки. Наприклад, зазначити, що витратив на підготовку документів тиждень, а не день, як це було насправді. Або окремо зажадати компенсацію на транспорт, розмови мобільним на користь клієнта». Нині розцінки адвокатів є дуже різними і залежать від кількості успішних справ. У середньому година роботи відомого адвоката коштує 400 ? 500 євро.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»