• Посилання скопійовано

Про позапланову перевірку під час ліквідації підприємства ДПС повідомляє ліквідатора

Після прийняття рішення про ліквідацію ТзОВ, на яку адресу працівники ДПІ повинні надсилати повідомлення про проведення позапланової перевірки: на юридичну адресу ТзОВ чи на адресу ліквідатора ТзОВ?

Відповідно до пп. 97.4.1 ст. 97 ПКУ особою, відповідальною за погашення грошових зобов’язань чи податкового боргу платника податків, стосовно платника податків, який ліквідується, є ліквідаційна комісія або інший орган, що проводить ліквідацію згідно із законодавством України.

Відповідно до пп. 11.1.1 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. №1588, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 29.12.2011 р. за №1562/20300 (далі — Порядок), у разі прийняття рішення про припинення засновниками (учасниками) юрособи уповноваженими органами чи судом, голові комісії з припинення (ліквідатору, ліквідаційній комісії тощо) чи особі, відповідальній за погашення грошових зобов’язань або податкового боргу платника податків у разі ліквідації платника податків, слід у 3-денний строк з дати внесення до Єдиного державного реєстру відомостей про те, що юрособа перебуває у процесі припинення, подати до органу ДПС, в якому платник податків перебуває на обліку, такі документи:

заяву про припинення платника податків за ф. №8-ОПП (додаток 17), дата якої фіксується у журналі за ф. №6-ОПП;

оригінал довідки за ф. №4-ОПП;

копію розпорядчого документа (рішення) власника або органу, уповноваженого на те установчими документами про припинення;

копію розпорядчого документа про утворення комісії з припинення (ліквідаційної комісії).

Зокрема, при поданні заяви про припинення платника податків за формою №8-ОПП (додаток 17 до Порядку) передбачено надання інформації про поштову адресу і телефон особи, яку за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (згідно з рішенням про припинення) призначено відповідальною за проведення процедур припинення платника податків.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»