• Посилання скопійовано

Присутність платників податків під час документальних невиїзних перевірок не є обов’язковою

Чи мають бути присутніми платники податків при проведенні документальної невиїзної перевірки?

Документальною невиїзною перевіркою відповідно до пп. 75.1.2 ст. 75 ПКУ вважається перевірка, яка проводиться у приміщенні органу ДПС та присутність платників податків під час проведення таких перевірок не є обов’язковою. Документальна невиїзна перевірка здійснюється у разі прийняття керівником органу ДПС рішення про її проведення та за наявності обставин для проведення документальної перевірки, визначених ст. 77 «Порядок проведення документальних планових перевірок» та ст. 78 «Порядок проведення документальних позапланових перевірок» ПКУ. Документальна позапланова невиїзна перевірка відповідно п. 79.2 ст. 79 ПКУ проводиться посадовими особами органу ДПС виключно на підставі рішення керівника органу ДПС, оформленого наказом, та за умови надіслання платнику податків рекомендованим листом із повідомленням про вручення або вручення йому чи його уповноваженому представнику під підпис копії наказу про проведення документальної позапланової невиїзної перевірки та письмового повідомлення про дату початку та місце проведення такої перевірки. Присутність платників податків під час проведення документальних невиїзних перевірок згідно з п. 79.3 ст. 79 ПКУ не є обов’язковою.

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»